Ιστορική Αναδρομή του μασάζ

Η πρακτική να χρησιμοποιείται η αφή σαν μέθοδος θεραπείας, έχει τις ρίζες του στην αυγή της ανθρωπότητας. Υπάρχουν καταγραφές σε όλους τους αρχαίους, Αντολικούς και δυτικούς πολιτισμούς, όπως στη Ρώμη, την Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Κίνα και την Αίγυπτο,  που είχαν ανακαλύψει πως το μασάζ μπορεί να θεραπεύσει τραύματα καθώς και να ανακουφίσει τους πόνους. Ενδεικτική είναι η άποψη του Ιπποκράτη που πίστευε πως ένας καλός γιατρός έπρεπε να γνωρίζει απαραιτήτως να πραγματοποιεί «εντριβές» και γι’ αυτόν τον λόγο τις δίδασκε στους μαθητές του.


Περισσότερα..

Η συνεδρία σας

Μια συνεδρία μασάζ αρχίζει με την επίσκεψη του θεραπευτή στο χώρο σας, μια σύντομη κουβέντα γνωριμίας και εξοικείωσης. Στα πλαίσια αυτά θα ζητηθεί ένα ιατρικό ιστορικό, ώστε να ενημερωθεί ο θεραπευτής για πιθανά προβλήματα στο μυοσκελετικό σύστημα (πρόσφατοι τραυματισμοί, εγχειρίσεις, διαγνωσμένες παθολογικές καταστάσεις, κλπ) και χρόνιες παθήσεις.


Περισσότερα..

Ιατρικό Ιστορικό – Ερωτηματολόγιο

Πριν από κάθε συνεδρία θα αφιερώνονται 10-15 λεπτά για να συμπληρωθεί το ερωτηματολόγιο που θα σας δίνει ο εξειδικευμένος μασέρ σας.


Περισσότερα..

Αντενδείξεις Μάλαξης

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές καταστάσεις κατά τις οποίες δεν πρέπει να εφαρμόζεται η μάλαξη:


Περισσότερα..

Ευεργετικά αποτελέσματα του μασάζ

Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα πλεονεκτήματα της μάλαξης.
Επιγραμματικά μπορούμε να πούμε πως το μασάζ:

  • Βοηθάει στην αύξηση της ροής του αίματος
  • Μειώνει  τον μυικό κάματο
  • Καταπολεμά τη σωματική κόπωση
  • Ανακουφίζει από τον πόνο
  • Μειώνει την πίεση του αίματος
  • Προσφέρει τοπική και γενική χαλάρωση