Μια συνεδρία μασάζ αρχίζει με την επίσκεψη του θεραπευτή στο χώρο σας, μια σύντομη κουβέντα γνωριμίας και εξοικείωσης.

Στα πλαίσια αυτά θα ζητηθεί ένα ιατρικό ιστορικό, ώστε να ενημερωθεί ο θεραπευτής για πιθανά προβλήματα στο μυοσκελετικό σύστημα (πρόσφατοι τραυματισμοί, εγχειρίσεις, διαγνωσμένες παθολογικές καταστάσεις, κλπ) και χρόνιες παθήσεις. Ο πελάτης μπορεί να αναφέρει οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη όπως τη στάση του σώματος κατά την εργασία, τον τρόπο ζωής καθώς και τις άμεσες ανάγκες του τη δεδομένη χρονική στιγμή (πιασμένη πλάτη, κουρασμένα πόδια κ.ο.κ.). Εάν θέλετε να αποφύγετε κάποια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σας θα πρέπει να το αναφέρετε. Προσοχή, πρέπει να συμπληρώστε με απόλυτη ειλικρίνεια το ιατρικό ιστορικό σας.
Ο χώρος που θα χρειαστεί για να εκτελεστεί η συνεδρία μασάζ θα πρέπει να είναι ζεστός και άνετος. Στο χώρο αυτό θα πρέπει να νιώθετε οικεία καθώς και να μη κρυώνετε κατά την διάρκεια του μασάζ.

Ο πελάτης, έχοντας δεχθεί οδηγίες σε προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, έχει κάνει ζεστό ντουζ λίγο πριν την προσέλευση του θεραπευτή ενώ έχουν περάσει τουλάχιστον δύο ώρες από το τελευταίο του γεύμα. Επίσης δεν θα πρέπει να έχει καταναλώσει αλκοόλ.

Στη συνέχεια, ο πελάτης λαμβάνει θέση στο ειδικό φορητό κρεβάτι, το οποίο φέρνουμε εμείς στο χώρο σας, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεραπευτή-μασέρ για να ξεκινήσει η συνεδρία.

Σημαντικό είναι πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίας το σώμα σας παραμένει καλυμμένο έτσι ώστε να μην αισθανθείτε καμία στιγμή άβολα και ο θεραπευτής φροντίζει πάντα να αποκαλύπτει (τμηματικά) το σημείο εκείνο στο οποίο θα εργασθεί κάθε φορά.

Ο δεχόμενος πρέπει να είναι τελείως χαλαρός, αφήνοντας τα μέλη του σώματός του ελεύθερα στα χέρια του θεραπευτή. Κατά τη διάρκεια του μασάζ ο θεραπευτής θα σας ρωτάει εάν η πίεση που ασκεί στο σώμα σας είναι ικανοποιητική καθώς κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές αντοχές στην πίεση. Απαραίτητη λοιπόν είναι η συνεργασία μαζί του και η απόλυτη ειλικρίνεια.

Αν χρειαστεί, η συνεδρία μπορεί να διακοπεί ώστε ο δεχόμενος να κάνει χρήση της τουαλέτας ή να πιεί νερό. Μη διστάσετε να ενημερώσετε τον θεραπευτή σας.

Στόχος της συνεδρίας είναι να είστε χαλαροί και να μην αισθανθείτε άβολα σε καμία στιγμή της συνεδρίας σας.

Ολοκληρώνοντας την συνεδρία, ο δεχόμενος θα πάρει το χρόνο του να σηκωθεί αργά, θα πιει ένα ποτήρι νερό, θα σχολιάσει ό,τι αυτός θεωρεί σημαντικό σαν συμπέρασμα από την συνεδρία και κατόπιν θα ντυθεί .