Επιστροφή στη ρουτίνα;

Τα παιδιά έχουν επιστρέψει στο σχολείο, το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του και οι περισσότεροι έχουν πιθανότατα κάνει, έστω και ολιγοήμερες, τις διακοπές τους. Με αυτό κατά νου, κάποιοι από εσάς μπορεί να έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα γυμναστικής, να ασχοληθείτε με ένα νέο χόμπι ή αποφασίσατε να «πέσετε με τα μούτρα» στη δουλειά μετά το διάστημα του καλοκαιριού.
Γιατί λοιπόν θα πρέπει μία συνεδρία μασάζ να αποτελεί μέρος του εβδομαδιαίου προγράμματός σας;

4 λόγοι γιατί το τακτικό μασάζ είναι ευεργετικό για το μυαλό και το σώμα! 

1. Μειώνει το στρες
Προσφέροντας στον οργανισμό σας ένα μασάζ την εβδομάδα θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα επίπεδα του άγχους στο σώμα – άγχος το οποίο δημιουργούν πιεστικές προθεσμίες, υπερφορτωμένο πρόγραμμα, εξετάσεις ή προσωπικά προβλήματα. Μια προγραμματισμένη συνεδρία μέσα στην δύσκολη εβδομάδα σας μπορεί να επιτρέψει στο μυαλό και το σώμα σας να παρασυρθεί μακρυά από τα προβλήματα που συναντάτε μέρα με την ημέρα. Πρόσφατα επιβεβαιώθηκε από σειρά ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι ότι εάν σου κάνουν μασάζ το επίπεδο της κορτιζόλης πέφτει κατά το ένα τέταρτο τουλάχιστον. Ωφελεί επίσης τις ορμόνες της ευεξίας, όπως είναι η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, οι οποίες απελευθερώνονται κάθε φορά που κάνεις κάτι ευχάριστο.
2. Βελτιώνει τον ύπνο και την συγκέντρωση
Το μασάζ εκτός από τα προφανή σωματικά οφέλη έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σας, ο οποίος με τη σειρά του σας δίνει μεγαλύτερη ενέργεια, μειώνει την κόπωση και βελτιώνει τη συγκέντρωση. Άνθρωποι που έχουν προβλήματα ύπνου δεν ξεκουράζονται όσο πρέπει όταν κοιμούνται. Κατά την διάρκεια του μασάζ ωστόσο βρίσκονται σε ένα βαθύ επίπεδο χαλάρωσης και ξεκούρασης το οποίο μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό ώστε σταδιακά να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.
3. Αντιμετώπιση του πόνου
Το μασάζ είναι ευρέως αποδεκτό από την ιατρική κοινότητα ως θεραπεία για διάφορους πόνους, με ή χωρίς τη συνοδεία άλλων ιατρικών θεραπείων. Το μασάζ ανάλογα με το είδος και το μέγεθος του τραυματισμού μπορεί να μειώσει σε σημαντικό βαθμό τον πόνο. Σημαντικό ρόλο παίζουν οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια ενός μασάζ, οι οποίες συμβάλουν στη μείωση της κατάθλιψης που προκαλείται λόγω του τραυματισμού. Πολλοί άνθρωποι με χρόνιους πόνους στον αυχένα ή την πλάτη βιώνουν μία συνεχή κατάθλιψη λόγω των πόνων και των δυσκολιών που βιώνουν κατά την διάρκεια της ημέρας.
4. Feels Good!
Όπως ξέρει οποιοσδήποτε έχει δεχτεί ένα απλό τρίψιμο στους ώμους του, το μασάζ χαλαρώνει! Το μασάζ μπορεί να σας ανακουφίσει από τους πόνους, να διώξει μακριά την ένταση και να παράγει μια κατάσταση στην οποία ο καρδιακός ρυθμός σας επιβραδύνει ενώ ταυτόχρονα η αρτηριακή πίεση μειώνεται. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να παραμένουν ήσυχοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, εστιάζοντας στην αναπνοή τους, «αδειάζοντας» το μυαλό και αφήνοντας τις σκέψεις να περνούν. Το άγγιγμα των θεραπευτών προκαλεί μια άμεση αντίδραση στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να βελτιώνει τη διάθεση σας.

Προγραμματίστε την συνεδρία σας καλώντας μας στο 6939.303484 και βιώστε όλα τα οφέλη μίας συνεδρίας μασάζ στο σπίτι σας!